stylist med engelsek 

New York

Er du klar for et givende semester med mote, make-up, spennende aktiviteter og nye venner på folkehøyskolen i verden største kulturby? 

Linjens oppbygging

Programmet består av tre deler engelsk, mote og make-up og går over en periode på ca. 12 uker og gjennomføres to ganger per år. Studiestart ca. 1. september og 1. februar

 

Engelskundervisningen foregår ved Manhattan Language på Broadway og følger et pensum som gjør at du kan melde deg opp til eksamen ved et universitet i Norge og dermed også få formell kompetanse som kan inngå i en Bachelorgrad. Gode engelsk kunnskaper vil være en stor fordel i framtidige studier og karriere. Ved siden av engelskundervisningen vil du ta enkelte emner ved KCC Kingsborough Community College som vi samarbeider med. KCC er en del av City University of New York, ett av verdens største universiteter med over 500 000 studenter. 

 

Hvilke kurser som inngår i programmet kan variere litt fra semester til semester, men her er noen eksempler på typiske kurser som kan inngå:

Introduction to Fashion Styling

Hvis du har en sterk visuell følelse og en evne til å jobbe med farge og proporsjon, bør du vurdere å bli en mote stylist, og skape visuelle løsninger for publikasjoner, medier og underholdningsarrangementer. Dette kurset gir en grundig studie av stylistens rolle i trykte og interaktive medier, med vekt på mote og tilbehør. Det faktiske arbeidet og ansvaret til assistentstylist og stylist, fra shopping og prepping av varer til å jobbe med modeller og layouter, er dekket.

 

Fashion Styling for Social Media

Styling i forbindelse med bruk av blogging plattformene Instagram, Twitter, Facebook og Tumblr, samt e-handels nettsteder og bruk av BrandVoice ™ blir belyst. Merker har nå ansatt redaktører, stylister, influencers og disruptors for å lage visuelle historier på sosiale medier og publikasjoner ansetter mote redaktører for digitale plattformer adskilt fra trykte medier. Programmet inkluderer et mock social media photoshoot.

 

Successful Styling for Photography: Fashion Biz and Beyond

Lær insider styling ferdigheter for å lykkes i reklame, redaksjonell- og freelance styling. Deltakerne lærer om modeller, hår og sminke og selve produksjonsprosessen av en profesjonell fotograf. Alle fasetter av styling, inkludert mote, interiør og andre spesialiteter diskuteres. Du vil også delta på en mock "photo shoot".

I tillegg til undervisning så er selvfølgelig besøk i butikker, bedriftsbesøk og motevisninger spennende aktiviteter ved siden av studiet slik at du får mest mulig mote ut av oppholdet i New York.

Pris og studiefinansiering

Programmet går over ett semester, ca. 12 uker og koster $2000, ca kr 16 000, i tillegg til programavgiften på kr 39 000. Medregnet kostnader til reise, opphold, lommepenger, etc. bør du budsjettere med minimum ca. kr 110 000 for ett semester. Hvis du har studiekompetanse og melder deg opp til kompetansegivende eksamen i Norge kan du søke stipend og lån i Lånekassen med inntil kr 70 000. Isåfall blir behovet for egenfinansiering ca. kr 60 000.

 
Hvem passer studiet for?

Er du interessert i mote og har lyst til å skaffe deg en karriere innenfor mote industrien? Isåfall vil dette studiet gi deg en introduksjon til både mote og make-up. Jobbmulighetene for folk med utdanning og erfaring fra mote er store. Du kan jobbe i varehandelen eller direkte med produksjon og design.

 

Opptakskrav

Det kreves ikke studiekompetanse, men det er en fordel da det bidrar til at du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen. Du må være fylt 18 år innen studiestart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni.

Hva skjer etter studiet?

Hvis mote og New York gir medsmak kan vi hjelpe deg til å søke opptak til FIT eller andre skoler som tilbyr studier innenfor mote og design i New York eller andre steder i USA. Du vil også få et deltagerbevis fra Gateway - Folkehøyskolen i New York som du kan vise framtidige arbeidsgivere hvis du har lyst til å søke jobb i Norge.