Språkskoleparis

Vurderer du å ta studier i Frankrike, men vil lære mer av språket før du setter i gang? Ta et semester i Paris, og bli en del av et miljø samtidig som du blir kjent med både språket og landet. 

Pris og studiefinansiering

Dette programmet tilbys i samarbeid med Alliance française, og har en varighet på tre måneder. For å få stipend og lån fra Lånekassen trenger du å oppgi et studie i Frankrike du kan tenke deg å søke på senere. For de tre månedene kan du søke om inntil rundt kr. 50 000 i støtte. Hvis du tar med kostnader til reise, opphold, lommepenger og programavgiften til Gateway, bør du budsjettere med minimum kr. 20 000 i egenfinansiering.

 
Studiets oppbygging

Du har minimum 15 timer undervisning per uke og programmet varer i tre måneder. Du lærer både skriftlig og muntlig fransk, og det finnes ulike nivå. Det er også mulig å ta både høst - og vårsemesteret. Studenter som forlenger med tre måneder til, betaler 50% av programavgiften til Gateway det andre semesteret. 

 
Hvem passer studiet for?

For studenter som kan tenke seg en annerledes studiehverdag i Frankrike, men som er usikre på hvordan de skal gå frem. Her blir du en del av miljø og får oppfølgning og veiledning hele veien. Frankrike er et av de landene som tiltrekker seg flest utenlandske studenter, og mulighetene er mange. Vi rådgiver deg gjerne om hvilke tilbud som finnes. 

 

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni. Programmet på studiestedet går over rundt 12 uker, med studiestart cirka 1. februar og 1. september. Mer detaljert informasjon om studiestart - og slutt blir kommunisert til oppmeldte studenter.​

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et språkbevis som viser nivået du har oppnådd. Slik står du rustet til å fortsette studier i Frankrike - hvis oppholdet har gitt mersmak.