personlig trener 

bali

«Vi klarer faktisk ikke å få tak i nok PT-er til å dekke etterspørselen», uttalte daglig leder i Sats Elixia, Bjørn Maaseide, til Dagens Næringsliv i juni 2016. Bali er et fantastisk sted å være student og bygge deg opp kompetanse som Personlig Trener.

Pris og studiefinansiering

Dette programmet tilbys i samarbeid med Udayana University. Programmet går over ett semester(vår eller høst) og koster $2000, ca kr 18 000.  I tillegg kommer programavgiften til Gateway på kr 24 000, samt kostnader til reise, bo og opphold på Bali. Totalt bør du regne omkring kr 80 000. Udayana er godkjent for stipend og lån fra Lånekassen og du kan søke om inntil kr 105 000 i støtte per semester.

Studiets oppbygging

Treningsfysiologi, ernæring og bevegelsesteori er noen eksempler på emner som inngår i dette programmet som forbereder deg på en jobb som Personlig Trener. Undervisningen foregår på Engelsk. I tillegg arrangerer Gateway to samlinger i løpet av semesteret over to sammenhengende uker hvor du får oppfølging og veiledning fra en norsk EHFA-godkjent trener og foreleser. Dette gjør at du ved programmets slutt også sertifiseres av EHFA som er en Europeisk organisasjon for sertifisering av PT utdanninger.

 
Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som glad i å trene og liker å motivere andre. Programmet kan for eksempel tas som et friår mellom videregående og høyere utdanning. Eller hvis du allerede er i gang med en bachelorgrad i Norge så har du to muligheter. Du kan enten søke din skole om å ta programmet som et utvekslingsår, eller bygge på bachelorgraden din med dette programmet når du har fullført din utdanning i Norge.

 

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni. Programmet på studiestedet går over rundt 16 uker, med studiestart cirka 1. februar og 1. september. Mer detaljert informasjon om studiestart - og slutt blir kommunisert til oppmeldte studenter.​

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis som viser at du har gjennomført emnene. Dette kan du søke om å få innpasset som tilsvarende 30 studiepoeng i en norsk bachelorgrad, hvis du ønsker å fortsette å studere i Norge. Evt. parallelt med at du jobber som Personlig Trener ved siden av studiene.