modell 

New York

Har du lyst til å utforske mulighetene for en karriere som modell? Å bryte gjennom som modell er ikke enkelt. Særlig ikke i New York. Nåløyet er veldig trangt, men du kommer ikke gjennom om du ikke prøver.

Linjens oppbygging

Programmet består av to deler engelsk og en innføring i hva det innebærer å jobbe som modell. Programmet går over en periode på ca. 12 uker og gjennomføres to ganger per år. Studiestart ca. 1. september og 1. februar

 

Engelskundervisningen foregår ved Manhattan Language på Broadway og følger et pensum som gjør at du kan melde deg opp til eksamen ved et universitet i Norge og dermed også få formell kompetanse som kan inngå i en Bachelorgrad. Gode engelsk kunnskaper vil være en stor fordel i framtidige studier og karriere. Ved siden av engelskundervisningen vil du få en innføring på totalt ca. 80 i modellenes verden. Vi praktiser og introduserer deg til teknikker for å gå på  cat-walken og jobbe for kamera. For å få jobb må du også ha en god portefølje av bilder du kan vise til ulike byråer. Du vil få tatt noen bilder av profesjonell fotograf i studio, som du kan bruke når du kontakter uike byråer. Vi diskuterer prosessen og presenterer ulike byråer. Noen av dem besøker vi også for å lære hvordan ting fungerer.

Hvis du velger modell linjen kan du også delta på utfluktene som arrangerer på stylistlinjen.

Pris og studiefinansiering

Programmet går over ett semester, ca. 12 uker og koster $2000, ca kr 16 000, i tillegg til programavgiften på kr 39 000. Medregnet kostnader til reise, opphold, lommepenger, etc. bør du budsjettere med minimum ca. kr 110 000 for ett semester. Hvis du har studiekompetanse og melder deg opp til kompetansegivende eksamen i Norge kan du søke stipend og lån i Lånekassen med inntil kr 70 000. Isåfall blir behovet for egenfinansiering ca. kr 40 000.

 

Tilleggsavgiften for modellinjen inkluderer:

ca 80 timer med undervisning, bedriftsbesøk etc.

Inngangsbilletter til relevante show og arrangementer vi deltar på

Headshot til porteføljen din tatt av profesjonell mote fotograf.

Avgiften inkluderer ikke:

Klær, sko og sminke

 
Hvem passer studiet for?

Linjen passer for alle som har lyst til å bli bedre kjent med hva som kreves for å jobbe som modell.

Opptakskrav

Det kreves ikke studiekompetanse, men det er en fordel da det bidrar til at du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen. Du må være fylt 18 år innen studiestart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni.

Hva skjer etter studiet?

Å jobbbe som modell krever ingen formell utdannelse, men en modellkarriere varer sjelden livet ut, så å ta en utdanning er en god investering uansett. Vi kan gi deg tips og råd om ulike studiemuligheter i New York/ USA. Du vil også få et deltagerbevis fra Gateway - Folkehøyskolen i New York som du kan vise framtidige arbeidsgivere hvis du har lyst til å søke jobb i Norge.