lÆr om fransk mat og drikke 

Paris

Er du glad i mat og drikke? Paris er verdens mathovedstad, og alt ligger tilrette for at du kan lære mest mulig om hva Frankrike har å by på av gourmetopplevelser. I tillegg lærer du noe grunnleggende fransk, et must i internasjonal matlaging.

Linjens oppbygging

Programmet består av to deler fransk og kurs i mat og drikke. Programmet går over en periode på ca. 12 uker og gjennomføres to ganger per år. Studiestart ca. 1. september og 1. februar.

 

Ved siden av kurs i mat og drikke vil du ha ca. 50 timer med fransk. Grunnleggende ordforråd innen mat og drikke er et must for gourmetentusiaster. Hvordan uttaler man chardonnay, fois gras, camember og bérnais? Pass på at du kan imponere dine gjester ved å ha uttalen på plass. 

I tillegg til undervisning skal vi selvfølgelig oppleve noe at det franske kjøkkenet sammen.

Pris og studiefinansiering

Programmet går over ett semester, ca. 12 uker og koster 20 000 kr. i tillegg til den faste programavgiften på kr. 39 000. Medregnet kostnader til reise, opphold, lommepenger, etc. bør du budsjettere med minimum kr. 105 000 for ett semester. Hvis du har studiekompetanse og melder deg opp til eksamen ved universitetet i Oslo sammen med Exphil-studentene kan du søke om basisstøtte fra Lånekassen med inntil kr 58 000. Dette innebærer et behov for egenfinansiering på ca. kr 40 000.

 

Tilleggsavgiften for linjen inkluderer:

 
Hvem passer studiet for?

Alle med interesse for mat, drikke og Frankrike. Om det er for egen del, eller om du tenker på å ta studier innen kokkefag senere. Her får du prøvd ut interessen din i en ramme hvor alt ligger tilrette for at du skal lære mest mulig. 

Opptakskrav

Det kreves ikke studiekompetanse, bortsett hvis du tenker å ta Exphil og Exfac parallellt slik at du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen. Du må være fylt 18 år innen studiestart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni.

Hva skjer etter studiet?

Hvis fransk mat og drikke inspirerer deg til å jobbe innenfor kokkefag senere, kan vi hjelpe deg til å søke opptak til skoler som tilbyr studier i denne retningen i Paris eller andre steder i Paris. Du vil også få et deltagerbevis fra Gateway - Folkehøyskolen i New York som du kan vise framtidige arbeidsgivere hvis du har lyst til å søke jobb i Norge.