LOS ANGELES

LA tilbyr det beste av det beste – og det er nettopp alle mulighetene her som gjør byen til et av verdens mest spennende og populære steder å studere.

KURS OG UTDANNING I LA

Det viktigste ved å bli en Gateway- student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve California og Los Angeles. LA handler om ”glam”, film, musikk og underholdning innenfor alle sjangere. LA er også verdens helsehovedstad. Ikke noe sted finner du så mange mennesker fokusert på kropp og helse. Det er her trender innenfor trening og helse oppstår.​ Og til slutt, Los Angeles har  flotte strender og cirka 200 soldager i året. Gateway i Los Angeles holder til i Santa Monica, noen kvartaler unna stranden og den kjente Santa Monica pier.

Programdetaljer

Semesteret varer fra 12 - 18 uker avhengig av hvilket program du velger. Studiestart er i begynnelsen av september og februar. Programavgiften er kr 39 000  for et semester eller 58 000 kr for et år. Noen spesifikke linjer kan gi høyere programavgift, se under for oversikt. 

Programavgiften inkluderer:

 • Global Citizen programmet

 • Karriereveiledning

 • Overnattingstur

 • Henting på flyplassen

 • Hjelp til å finne innkvartering sammen med andre studenter

 • Personlig oppfølging, støtte og råd underveis

 • Ukentlige aktiviteter og fellessamlinger

Programavgiften inkluderer ikke:

 • Reise til og fra

 • Innkvartering

 • Mat og drikke på aktiviteter og utflukter

 • Transport på frivillige arrangementer

Oppbygging

Du velger den linjen som appellerer mest til dine interesser og det du har lyst til å fordype deg i eller prøve deg på. Totalt vil du bruke ca. 12-20 timer per uke på linjevalget ditt.

Global Citizen programmet er felles for alle studentene og går over totalt ca. 60 timer i løpet av semesteret. Her vil du lære mer om verden vi lever i og de utfordringer vi som verdensborgere står overfor. I tillegg lærer du noe grunnleggende om amerikansk kultur, språk og samfunn.

Jobb og studier

Tiden på Gateway er en viktig investering i å utforske dine interesser. Ved å sette av tid til å oppdage og lære mer om det du er motivert av, vil du få et annet fokus på hva fremtiden kan bringe. Vi setter derfor av tid til samtaler om jobb og studier, hvor vi ser på veier videre og hvordan du kan ta best mulig valg for din fremtid. Enten du vurderer videre studier og karriere i USA eller Norge.

Opptakskrav

For å delta må du være fylt 18 år innen semesterstart. Noen program krever at du har studiekompetanse.

VELG PROGRAM

Gateway tilbyr undervisning i egen regi, men vi samarbeider også ofte med lokale skoler og kursarrangører som gjør at vi kan sette sammen et innhold som vil gi deg en best mulig opplevelse og læring for livet.

 

Der hvor det står en pris kommer denne i tillegg til programavgiften på kr. 39 000. 

Semesterstart i begynnelsen av september for høst og begynnelsen av februar for vår.

Blogging og sosiale medier

Har Sophie Elise større makt enn Erna?

Lær om blogging og sosiale medier, samtidig som du forbedrer engelskkunnskapene dine. Er du Norges neste bloggerstjerne?

$2000

Dans og fitness

Kom i form!

Har du lyst til å komme i form, samtidig som du blir bedre i engelsk danser og har det gøy? Da er dette programmet for deg.

$2000

Film og scenekunst

Break into Hollywood

Har du lyst til å bli skuespiller? Denne linjen er for de som har lyst til å studere engelsk og utvikle seg som skuespiller.

$2000

Bachelorstart

Med støtte fra Lånekassen

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse i Norge? Med dette studiet får du muligheten til å ta de obligatoriske emnene Exphil og Exfac, samtidig som du opplever fantastiske Los Angeles.

Ingen tilleggsavgift

Prøv college i USA

Med støtte fra Lånekassen

Har du lyst til å prøve hvordan det er å studere på et amerikansk college? Personlig trener, film og entreprenørskap er noen av mulighetene.

ca. $ 8000

Nettstudent i LA

BI, norske universiteter og høyskoler

Hvis du allerede er student ved universitet eller høyskole i Norge, så kan du ta noen emner på nett men bo og dra nytte av fellesskapet ved folkehøyskolen i LA.

Ingen tilleggsavgift

Please reload

"Jeg tror både fagene og erfaringen vil hjelpe meg mye på veien videre. Jeg har lært mye i business som jeg tror jeg kommer til å få bruk for senere.

Føler at jeg har forbedret engelsken min, lært å bo med ”roomies”, fått erfaring i å bo i en storby og lært meg å bygge nye vennskap. Dette kommer jeg til å ta med meg videre i livet.

Jeg anbefaler å tenke på hvilke studieprogram du tar, det er mye lettere å lære når du finner noe du er interessert i!"

— Marie Reimer

"Før jeg kom ned hit var det en tett personlig oppfølging. Når vi kom ned hit hadde vi et introseminar og vi fikk tips til både ting å gjøre, hvordan ordne bank og slike praktiske ting, noe jeg fant veldig hjelpsomt. 

 

Mye av læringen er å oppleve kulturen. Man vokser mye som person ved å lære om andre personer ser på ting. Det er også en fin mulighet til å bli kjent med nye mennesker og bygge et stort nettverk, noe jeg mener er viktig om man skal bli en personlig trener."

— Øystein Fure

BOLIG

Santa Monica er et av de bedre stedene i Los Angeles, men også et dyrt sted å bo. Som Gateway-student hjelper vi deg med å skaffe bolig som er kvalitetssikret.

Gateway samarbeider med ulike boligpartnere for å tilby studenter gode og kvalitetssikrede boligalternativer både i Santa Monica, West Hollywood og andre steder i Los Angeles. De siste to årene har AO i Santa Monica vært det mest populære stedet å bo for Gateway studenter. Les mer om AO og deres fasiliteter her.

 

Uansett hva du velger bør beregne ca $900-$1500 per måned i husleie.

BUDSJETT

Under finner du en oversikt som vi av erfaring kan si er realistisk, men du må sette opp ditt eget budsjett når du har bestemt deg for hvilken linje du velger.

Semesteravgift lærested

Varier fra program til program

Fra kr 500

Gateway

Grundpakket for alla Gatewaystudenter

Kr 39 000

Reiseutgifter

I tillegg til fly må du ta med visum og reiseforsikring. Fra

Kr 10 000

Bolig

Vi anbefaler at du deler rom med en annen student for å få ned kostnaden. Pris per måned fra

Kr 10 000

Lommepenger

Sky is the limit på hva ditt månedlig budsjett kan være, men du bør beregne fra

Kr 8000

Please reload

DETTE FÅR DU SOM

GATEWAY-STUDENT:

Hjelp til søknad om opptak til lærested og studiestøtte

En overnattingstur ved oppstart og ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gledene med underveis.

Frynsegodene. Varierer fra sted til sted, men kan inkludere alt fra gratis lån av bil til rabatter og spesialpriser på treningssentra etc.

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student i Los Angeles

AfterStudy. Hver fredag møtes vi på et stamsted for Happy Hour (21 års grense for kjøp av alkohol).

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

Kjøp og selg bøker, ting og tang fra andre studenter.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.

Malin Ahlén-Cordero er leder for virksomheten i Los Angeles. Ta kontakt for å få hjelp og svar på spørsmål du måtte ha.

malin@gogateway.com

t: 22 40 25 93

Mobil: +1 818 585 1196