Jornalistikk

New York

Liker du å skrive og lurer på om journalistyrket kan være noe for deg? Bruk et semester til å studere journalistikk i en av verdens viktigste mediebyer. I løpet av studiet besøker du spennende mediebedrifter som for eksempel The New York Times, og får gjesteforelesninger fra bloggere om hvordan du lykkes med bloggen din.

Pris og studiefinansiering

Dette programmet tilbys i samarbeid med Kingsborough Community College(KCC). KCC er en del av City University of New York, ett av verdens største universiteter med over 500 000 studenter. Programmet koster $8000 (ca kr 64 000) og går over ett semester. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen med inntil ca. kr 105 000. Hvis du tar med kostnader til reise, opphold, lommepenger og programavgiften til Gateway, bør du imidlertid budsjettere med minimum ca. kr 170 000 for ett semester.

 
Studiets oppbygging

Studiet tilbys ved Kingsborough Community College i Brooklyn. Gateway New York sørger for at alle studentene har to emner felles slik at dere blir godt kjent med hverandre. Disse emnene tar dere sentralt på Manhattan, én dag i uken. Fellesemnene er valgt fordi de passer inn i mange utdanninger. To dager i uken tar dere fordypningsemner ved Kingsborough Community College i Brooklyn. Fordypnignsemnene vil variere noe fra semester til semester, men vil være innenfor emner som creative writing og introduksjon til journalistikk og ulike sjangre innenfor medier som film og digitale medier. 

 
Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som liker å skrive og som har lyst til å se om jorunistyrket kan være noe for deg. Det passer også for andre som har lyst på en introduksjon til jornalistikk og har lyst til å lære mer om blogging og sosiale medier.

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni. Programmet på studiestedet går over ca. 16  uker, med studiestart cirka 1. mars og 1. september. Mer detaljert informasjon om studiestart - og slutt blir kommunisert til oppmeldte studenter.​

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis som viser at du har gjennomført emnene. Du har mulighet for å fortsette med videre studier ved KCC eller du kan søke om "transfer credits", som gjør at du kan innpasse emnene i en norsk bachelor grad.