Dans og lær engelsk 

New York

Er du glad i å danse og har lyst til å utvikle dine ferdigheter samtidig som du blir bedre i engelsk og opplever dans på nært hold i New York? Få om noen byer har mer danseshow enn New York.

Linjens oppbygging

Programmet består av to deler engelsk og dans. Programmet går over en periode på ca. 12 uker og gjennomføres to ganger per år. Studiestart ca. 1. september og 1. februar

 

Engelskundervisningen foregår ved Manhattan Language på Broadway og følger et pensum som gjør at du kan melde deg opp til eksamen ved et universitet i Norge og dermed også få formell kompetanse som kan inngå i en Bachelorgrad. Gode engelsk kunnskaper vil være en stor fordel i framtidige studier og karriere. Ved siden av engelskundervisningen vil du ta totalt ca. 80 dansetimer ved Broadway Dance Center. Broadway Dance Center tilbyr klasser på alle nivåer og for mange ulike typer dans, så du vil ha store muligheter for å finne klasser som passer for deg og dine interesser. I tillegg så vil vi ha en felles Master time en gang per uke for alle studentene. Her vil vi legge vekt på instruksjon, slik at du gjennom programmet kan bli en trygg danselærer med erfaring fra verdens dansehovedstad.

I tillegg til undervisning så går vi selvfølgelig på danseoppvisninger både på og off- off Broadway, slik at du får mest mulig danseopplevelser ut av oppholdet i New York.

Pris og studiefinansiering

Programmet går over ett semester, ca. 12 uker og koster $3000, ca kr 24 000, i tillegg til programavgiften på kr 39 000. Medregnet kostnader til reise, opphold, lommepenger, etc. bør du budsjettere med minimum ca. kr 120 000 for ett semester.Hvis du har studiekompetanse og melder deg opp til kompetansegivende eksamen i Norge kan du søke stipend og lån i Lånekassen med inntil kr 70 000. Isåfall blir behovet for egenfinansiering ca. kr 50 000.

Tilleggsavgiften for danselinjen inkluderer:

80 timer dans ved Broadway Dance Center

Billetter til 4 - 6 danseshow i New York

Personlig veiledning for å sette sammen et danseprogram tilpasset ditt nivå og dine interesser

Avgiften inkluderer ikke:

Sko og annet utstyr

 
Hvem passer studiet for?

Dans blir mye brukt på skoler og i ungdomsarbeide og du kan også jobbe som danselærer eller søke en karriere som profesjonell danser og være med på show, film og teater. Med dette programmet kan du utvikle deg som danser og kanskje finne ut av om du har lyst til å skaffe deg en karriere hvor du kan bruke dine danseferdigheter?

Opptakskrav

Det kreves ikke studiekompetanse, men det er en fordel da det bidrar til at du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen. Du må være fylt 18 år innen studiestart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni.

Hva skjer etter studiet?

Hvis dans og New York gir mersmak kan vi hjelpe deg til å søke opptak til skoler som tilbyr studier innenfor dans i New York eller andre steder i USA. Du vil også få et deltagerbevis fra Gateway - Folkehøyskolen i New York som du kan vise framtidige arbeidsgivere hvis du har lyst til å søke jobb i Norge.