ET SEMESTER I PARIS

Studier for deg som ønsker å oppleve en unik storby.
Velg mellom ulike program og oppdag Paris. 

KURS OG UTDANNING I PARIS

Det viktigste ved å bli en Gateway-student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve Paris. Hvis du synes Paris virker som et spennende sted for friåret ditt, er sjansen stor for at du er opptatt av språk og kultur, filosofi og historie.Hos oss følger du din interesse og lidenskap, og vi legger alt til rette for at du skal få mest ut av oppholdet ditt. 

 

Du starter med å velge en linje som passer for deg. Felles for alle studentene er at alle deltar på hvor vi sammen lærer mer om filosofi og fransk språk og kultur. Utover det kan du fordype deg i filosofi eller fransk, eller velge kurs som er noe akkurat du brenner for. 

Programdetaljer

Semesteret varer i ca. 12 uker. Studiestart i slutten av august og februar. 

Programavgiften inkluderer:

  • Global Citizen-programmet

  • Karriereveiledning

  • Henting på flyplassen

  • Hjelp til å finne innkvartering sammen med andre studenter

  • Personlig oppfølging, støtte og råd underveis

Programavgiften inkluderer ikke:

  • Reise til og fra Paris

  • Innkvartering

  • Mat og drikke på aktiviteter og utflukter

  • Transport på frivillige arrangementer

 

Oppbygging

Du velger den linjen som appellerer mest til dine interesser og det du har lyst til å fordype deg i eller prøve deg på. Totalt vil du bruke ca. 12-15 timer per uke på linjevalget ditt.

Global Citizen-programmet er fellessamlinger og går over totalt ca. 60 timer i løpet av semesteret. Her vil du lære mer om verden vi lever i og de utfordringer vi som verdensborgere står overfor. I tillegg lærer vi noe grunnleggende om fransk kultur, språk og samfunn når vi er i Paris. De som ønsker det, kan fordype seg i enten filosofi eller fransk, ved å ta studiepoeng i et av temaene og slik også få støtte fra Lånekassen. Eller du kan velge en annen linje innenfor det nettopp du ønsker å drive med.

Jobb og studier

Vi mener at tiden på folkehøyskole er en viktig investering i å utforske dine interesser. Ved å sette av tid til å oppdage og lære mer om det du er motivert av, vil du få et annet fokus på hva fremtiden kan bringe. Vi setter derfor av tid til samtaler om jobb og studier, hvor vi ser på veier videre og hvordan du kan ta best mulig valg for din fremtid. Ønsker du å spe på inntekten mens du oppholder deg i Paris, er vi behjelpelige med å finne ekstrajobb som i tillegg vil gi deg enda flere erfaringer.

Opptakskrav

For å delta må du være fylt 18 år innen semesterstart. Noen program krever at du har studiekompetanse.

VELG LINJE

Om du velger å starte utdannelsen din ved å ta Exphil og Exfac med fransk, foretrekker rene språkstudier eller velger en annen linje som passer deg. 

Semesterstart i slutten av august for høst og slutten av februar for vår.

Fordypning filosofi med fransk

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse i Norge? Ta hele 30 studiepoeng i filosofi og start studiene dine i Norge i utlandet. Exphil og Exfac er obligatoriske i de fleste norske grader.

Please reload

_R6A4742couleurs
DSC_1756 2
Studier
IMG_1268

BLI GATEWAY-STUDENT

DETTE FÅR DU:

Hjelp til søknad om opptak til lærested og studiestøtte. Undervisning og franskkurs gjennom semesteret.

En overnattingstur hvert semester og ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gleder og erfaringer med underveis.

Frynsegodene. Varierer fra sted til sted, men kan inkludere alt fra gratis lån av bil til rabatter og spesialpriser på treningssentra etc.

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student i Paris.

Uformelle samlinger. Gjennom hele semesteret møtes vi for samtaler og samvær.

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

BOLIG

Paris er en attraktiv by å bo i, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne bolig på egenhånd. Som Gateway-student trenger du ikke å tenke på dette, vi hjelper vi deg med å skaffe leilighet.

Gateway samarbeider med ulike boligpartnere for å tilby studenter gode og kvalitetssikrede boligalternativer på Paris.

De fleste studenter velger å bo i sammen med en medstudent, du kan også velge å bo alene. Alle leiligheter ligger sentralt og gir deg følelsen av en ekte, parisisk hverdag. 

Bolig kommer i tillegg til programavgiften. Du bør beregne fra kr. 5 000 per måned i husleie per person i delt leilighet.

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.

Ragnhild Sommer Tabet er leder for virksomheten i Paris.

Ta kontakt for å få hjelp og svar på spørsmål du måtte ha.

 

ragnhild@gogateway.no

telefon: 22 40 25 92

mobil/whatsapp: +33 6 23 81 21 28