Exphil og Exfac  

jorden rundt

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse i Norge, men drømmer om å reise jorden rundt før du starter? Med dette studiet får du muligheten til å reise og oppleve verden samtidig som du får et forsprang om du skal fortsette å studere – Exphil og Exfac er nemlig obligatoriske emner på norske universiteter.

Pris og studiefinansiering

Det som gjør det mulig er at du melder deg opp som nettstudent og har dermed muligheten til å studere når du vil hvor du vil. Du vil reise sammen med andre studenter som du kan få hjelp av underveis og tre ganger i løpet av semesteret så møtes alle studentene ved våre Gateway lokasjoner på Bali, Los Angeles og Paris.

 

Nettvarianten av Exphil og Exfac som tilbys av Universitetet i Tromsø, koster kun kr 500. Det er semesteravgiften du må betale til UiT. I tillegg kommer programavgiften til Gateway på kr 24 000, samt kostnader til reise, bo og opphold underveis. Totalt bør du regne omkring kr 80 000. Studier ved UiT gir rett til å søke om stipend og lån fra Lånekassen og du kan få inntil kr 52 000 i kombinasjon av stipend og lån. 

 
Studiets oppbygging

Kurset går over hele semesteret(høst eller vår) og består av 9 undervisningsuker, hver med skriftlige innleveringer. For å kunne framstille seg til eksamen, må en ha levert og fått godkjent 6 av 9 innleveringer. I de påfølgende ukene skal studentene ha en digital hjemmeeksamen (5 timer), skrive en disposisjon til semesteroppgave som en får veiledning på av faglærere ved UiT, og til slutt levere en semesteroppgave.

All undervisning og kontakt med lærerne foregår via nettet. Dette gir deg stor fleksibilitet i forhold til når og hvor du vil studere, men som Gateway student vil vi støtte deg underveis både med motivasjon, studieteknikk og organisering av kollokvier sammen med andre studenter som gjør det samme som deg. Her finner du studieplanen for henholdsvis Exphil og Exfac. Både Exphil og Exfac er på 10 studiepoeng. For å få fullt stipend og lån fra Lånekassen, må du imidlertid ta totalt 30 studiepoeng. Valget er ditt men vi anbefaler at du velger ett av disse emnene:

Kunsthistorie

Politisk analyse

Hvem passer studiet for?

Den typiske studenten på Exphil og Exfac planlegger som regel å studere ved et norsk universitet senere. Ved å kombinere førstesemesteret med å reise jorden rundt , blir du ferdig med den norske bachelorgraden på normert tid, samtidig som du får en unik mulighet til å besøke noen av verdens kuleste og mest interessante byer og steder. Å kunne vise til at du har reist jorden rundt ser bra ut på CVen. Et valg som kombinerer fornuft og følelser, med andre ord.  

 

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni. ​Mer detaljert informasjon om studiestart - og slutt blir kommunisert til oppmeldte studenter.

 
Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Du kan fortsatt søke på førstegangsvitnemål selv om du får innpass for emnene. Slik bruker du akkurat like lang tid på bachelorgraden din, men får et opphold i utlandet på kjøpet!