prøv college i 

 New York

Har du lyst til å prøve hvordan det er å studere ved et amerikansk college? Vi samarbeider med flere skoler i New York og kan hjelpe deg til å søke deg inn for ett semester eller lengre, samtidig som du er en del av fellesskapet som Gateway i New York representerer.

Linjens oppbygging

Flere agenter i Norge kan hjelpe deg å søke til skoler i New York og USA. Men de leder deg ofte til private skoler som gjerne koster dobbelt så mye eller mer enn offentlige skoler og som kanskje heller ikke er så høyt rangert. Årsaken at disse skolene betaler provisjon til agentene. Velger du å prøve ut studier i New York og USA ved hjelp av Gateway i New York, så hjelper vi deg inn på den skolen som er best for deg. Enten du aspirerer til Colombia, Yale, Harvard eller har lyst til å gå på community college som kanskje er den aller smarteste måten å starte og prøve ut en hvordan det er å gå på college i USA.

 

 Du har mange muligheter i New York, og vi kan hjelpe deg uansett hvor du vil studere, men vi anbefaler Kingsborough Community College som har vi et tett samarbeid med. De har utviklet faste program og fag. Det gjør prosessen enkel både i forhold til opptak og ikke minst lånekassen da den krever at du har fått bekreftet opptak på fag før du kan søke lån i lånekassen. Dette får du kun om du søker på de faste programmene vi tilbyr. Det vi også gjør er at vi stiller økonomisk garanti for alle norske studenter som blir tatt opp. En annen viktig faktor i forhold til både skolen og lånekassen. Oversikt over hvilke program som tilbys finner du nederst på denne listen. Oppstart for programmet med KCC er i begynnelsen av mars for vårsemesteret, og i begynnelsen av september for høstsemesteret.  Du vil få et F 1 studentvisum, og programmet varer ca 4 mnd.

I tillegg til KCC er det tre andre skoler vi anbefaler for et opphold i New York (Se nedenfor).  I tillegg til undervisningen ved den skolen du velger, så har du tilbud om å følge Global Citizen programmet vårt, delta på alle sosiale aktiviteter, turer, utflukter etc.

Baruch College - sterke på økonomifag

Borough of Manhattan Community College - sterke på IT

Hunter College - sterke på "arts and science"

 

Kingsborough Community College - ranket best community college i New York

Å søke seg inn for ett semester eller ett år er en godt gjemt hemmelighet og den smarteste måten å starte studier i USA på uten å måtte ta SAT, Toefl og andre tester.

Pris og studiefinansiering

Du velger selv om du ønsker å studere ett semester eller ett år. Prisen varierer avhengig av antall credits du tar, men du må regne med ca. $5000 per semester. Velger du ett semester ved en lokal skole, som ikke er vår sammarbeidspartner Kingsborough, så vil du ikke kunne delta i all undervisning og aktiviteter som blir arrangert av oss. Du får derfor en reduksjon i program avgiften på kr 15 000. Det vil si at du må betale kr 24 000 i tillegg til det det vil koste å studere ved din skole. Tillegget ved Kingsborough er kr 39 000.

 

Medregnet kostnader til reise, opphold, lommepenger, etc. bør du budsjettere med minimum ca. kr 150 000 for ett semester. Du kan søke om støtte fra Lånekassen for inntil ca. kr 110 000 per semester. Dette innebærer et behov for egenfinansiering på ca. kr 40 000.

 
Hvem passer studiet for?

Dette programmet passer for deg som har lyst til å studere sammen med amerikanske og internasjonale studenter og få en smakebit av hvordan det er å være student ved et amerikansk college. 

 

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse. Noen skoler krever også dokumenterte engelsk kunnskaper og andre tester. Du må være fylt 18 år innen studiestart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. november, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. mai. Noen skoler har tidligere frister så vi anbefaler at du søker så tidlig som mulig.

Hva skjer etter studiet?

Hvis du har lyst til å fortsette med studier etter ett semester så har du muligheten for enten å fullføre en to årig associate degree og deretter en Bachelorgrad ved den skolen du går på. Du kan også søke transfer til andre skoler i USA og Norge og dermed også søke om innpass av de fagene du har tatt, slik at du ikke trenger å forlenge tiden det vil ta å fullføre en Bachelorgrad.

Program ved KCC

Moteledelse

Drømmer du om å studere mote i New York? Enten du ønsker å bruke ett semester som en del av et friår eller du har lyst til å ta utveksling fra en norsk høyskole eller universitet: Bruk friåret ditt til å lære mer om moteindustrien i en av verdens største mote metropoler!

Ved å studere mote i New York, får du en sjelden mulighet til å besøke noen av verdens dyktigste designere og inspireres av fantastiske moteshow. Gjennom studiet utforsker og analyserer du de seneste trendene, og lærer mer om de største designerne gjennom tidene. Når du er ferdig, har du all den kunnskapen og inspirasjonen du trenger for å starte karrieren din i moteindustrien.

 

LÅN OG STIPEND:

Lånekassen støtter med inntil 100 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

 

MER OM STUDIET

Studiet tilbys ved Kingsborough Community College. Gateway New York sørger for at alle studentene har to emner felles slik at dere blir godt kjent med hverandre.  To dager i uken tar dere fordypningsemner ved Kingsborough Community College i Brooklyn.

Internasjonale relasjoner

Hvordan oppstår politiske konflikter, og hvordan foregår egentlig en fredsprosess? Hvorfor påvirkes et land av økonomiske, politiske og samfunnsmessige endringer i et annet land? Vil du oppleve hvordan det er å være student i New York og samtidig lære mer om globale spørsmål og sammenhenger, er internasjonale relasjoner studiet for deg! Studiet gir deg blant annet bakgrunn for å forstå hvordan ulike kulturer er bygget opp, og hvordan dette virker inn på politikk, økonomi og freds- og konflikt prosesser. Du blir utfordret til å tenke kritisk og reflektere over spennende globale spørsmål og sammenhenger. I tillegg får du bli med på en rekke spennende utflukter til store og viktige internasjonale organisasjoner som for eksempel FN!

 

Programmet går over ett semester, enten høst eller vår. Du kan ta det som en del av et friår eller dersom du allerede er igang med en bachelorgrad i Norge, kan du søke om å få emnene som inngår i programmet godkjent som et utvekslingssemester av din institusjon.

 

LÅN OG STIPEND:

Lånekassen støtter med inntil 100 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

 

MER OM STUDIET

Studiet tilbys ved Kingsborough Community College. Gateway New York sørger for at alle studentene har to emner felles slik at dere blir godt kjent med hverandre. To dager i uken tar dere fordypningsemner ved Kingsborough Community College i Brooklyn.

Journalistikk

Liker du å skrive og lurer på om journalistyrket kan være noe for deg?  Bruk et semester av friåret ditt til å studere journalistikk i en av verdens viktigste medie byer. Du får etter ett semester et godt grunnlag for å jobbe frilans som journalist eller du kan velge å fortsette videre på journalistutdanningen.

 

Programmet går over ett semester og har oppstart både høst og vår. Du kan ta det som en del av et friår eller et utvekslingssemester dersom du allerede er tatt opp ved en høyskole eller universitet.

 

LÅN OG STIPEND:

Lånekassen støtter med inntil 100 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

 

MER OM STUDIET

Studiet tilbys ved Kingsborough Community College. Gateway New York sørger for at alle studentene har to emner felles slik at dere blir godt kjent med hverandre. To dager i uken tar dere fordypningsemner ved Kingsborough Community College i Brooklyn.

Please reload