CAPE TOWN

Storbyen på sydspissen av Sør-Afrika er majestetisk. Stupbratte fjellkjeder på den ene siden og åpent hav på den andre.

OM Å VÆRE STUDENT I CAPE TOWN

Det viktigste ved å bli en Gateway- student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve Sør- Afrika og Cape Town.

 

Cape Town blir ofte omtalt som en av verdens vakreste byer og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. De unike klimaforholdene gjør at byen har et usedvanlig rikt dyre-og planteliv, både på land og i hav. Her kan du dykke med hvithai, dra til Boulders Beach, bli med på safaritur og se The Big Five. Eller tør du å hive deg utfor verdens høyeste strikkhopp?

 

Cape Town byr på en avslappet stemning som det er lett å føle seg hjemme i. Slapp av med en bok på stranden, kos deg med en god kopp kaffe på en av byens mange kafeer eller ta deg turen opp til Table Mountain og nyt den vakre utsikten. Å studere i Cape Town vil gi deg langt mer enn en solid utdannelse – det vil gi inntrykk for resten av livet!

DETTE FÅR DU SOM

GATEWAY-STUDENT:

Hjelp til søknad om opptak til lærested og studiestøtte

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gledene med underveis.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student i New York

Frynsegodene. Varierer fra sted til sted, men kan inkludere alt fra gratis lån av bil til rabatter og spesialpriser på treningssentra etc.

AfterStudy. Det arrangeres felles middager og vi møtes ute på kveldene.

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

Kjøp og selg bøker, ting og tang fra andre studenter.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

Kr 24 000 for ett semester eller kr 36 000 for ett år.

 

+47 22 40 25 90

VELG PROGRAM

Nedenfor finner du utvalgte nettstudier ved anerkjente norske universitet og høyskoler som vi anbefaler. 

Som nettstudent kan du oppholde deg i Sør- Afrika på turistvisum i inntil 90 dager. Semesterstart omkring  1. september og 1. februar.

 
 

"Et semester i Cape Town ga rom for å leve livet og oppleve andre kulturer, samtidig som jeg fikk erfaringer og kunnskap fra studiet og personlig utvikling"

— Susann Jentofsen

"Mitt valg om å studere med Gateway i Cape Town har vært et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv. Jeg sitter igjen med fantastiske minner, flotte erfaringer, og vennskap som vil vare evig.

 

Jeg drømmer meg stadig tilbake til perioden jeg bodde der og kan virkelig anbefale alle å studere i Cape Town - du kommer ikke til å angre!"

— Anna A. Berg

Førstesemesterstudier

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse i Norge? Med dette studiet får du muligheten til å ta de obligatoriske emnene Exphil og Exfac, samtidig som du opplever fantastiske Cape Town.

Kr 15 000

Økonomi og ledelse

Ønsker du å studere økonomi- og ledelse ved BI eller en annen norsk institusjon og kombinere dette med et opphold i Cape Town?

Fra kr 500

VGS

Må du ta opp noen fag for å få generell studiekompetanse, påbygg, eller vil du forbedre snittet ditt for å komme inn på den utdanningen du ønsker? Gjør det - i Cape Town!

Kr 10 000 - 40 000

Please reload

BOLIG

Cape Town er et av de kuleste, men også et relativt billig sted å bo. Som Gateway-student hjelper vi deg med å skaffe bolig som er kvalitetssikret.

Vi samarbeider i dag med et hybridhotell i Sea Point. Her kan du bo i fellesskap med andre Gateway studenter. Sea Point er et trygt område med nærhet til både strand og sentrum. Det er også matbutikker, kafeer og shoppingmuligheter i området. Vi har fremforhandlet en god avtale med hotellet med tanke på pris. Hotellet er nytt og har god standard. Du kan lese mer om Mojo her.

 

Du bør beregne ca kr 6 000 per måned til innkvartering.

BUDSJETT

Hva oppholdet i Cape Town vil koste avhenger av hvor du velger og bo og hvor mye du får i støtte fra Lånekassen, som igjen avhenger av hvilket studium du velger. Nedenfor finner du viktige poster og eksempler, men det er viktig at du selv lager et eget budsjett som gjelder for din situasjon. 

Semesteravgift lærested

Varier sterkt fra program til program

Fra kr 500

Gateway

Pris for å bli Gateway-student

Kr 24 000

Reiseutgifter

I tillegg til fly må du ta med reiseforsikring. Fra

Kr 9 000

Bolig

Vi anbefaler at du deler rom med andre studenter for å få ned kostnaden. Pris per måned fra

Kr 5 000

Lommepenger

Sky is the limit på hva ditt månedlig budsjett kan være, men du bør beregne fra

Kr 8000

Please reload

Egenfinansiering

Hvor mye du får i støtte fra Lånekassen avhenger av om du får skolepengestøtte i tillegg til basisstøtten på rundt kr. 52 000. Du bør uansett regne med minimum kr. 20 000 i egenfinansiering på toppen av den støtten du får fra Lånekassen.

Se videoen!

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.

Kristoffer og Anette leder for virksomheten i Cape Town. Ta kontakt for å få hjelp og svar på spørsmål du måtte ha.

anette@gogateway.no
kristoffer@gogateway.no

t: 22 40 25 82

m: +47 974 93 359

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

SNAP: gogateway