Exphil exfac

og

miljøfilosofi

Los angeles

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse, men drømmer om et opphold i Los Angeles før du starter? Med dette studiet får du muligheten til å reise, oppleve California samtidig som du får et forsprang om du skal fortsette å studere i Norge – Exphil og Exfac er nemlig obligatoriske emner på norske universiteter. Og er du usikker på hva eller hvor du skal studere videre, er det uansett bra å ha disse emnene i ryggsekken. Exphil og Exfac gjør deg bedre rustet til å tenke og skrive kritisk, og til å reflektere over de etiske problemstillingene du møter på, både i studiesammenheng og i hverdagen. California er i verdenstoppen når det gjelder å tenke og utvikle seg i forhold til miljø. 

Studiets oppbygging

Studiet består av emnene Exphil (Examen philosophicum) og Exfac (Examen facultatum), samt miljøfilosofi. Hvert emne utgjør 10 studiepoeng. Studiet tilbys av Universitetet i Tromsø. Undervisning til exphil og exfac vil foregå via nettet med ukentlige innleveringer. Dette er et tilbud UiT er ansvarlige for. Men i tillegg til nettundervisningen arrangerer vi ukentlige samlinger i hvert emne med en fagperson, hvor vi legger vekt på diskusjon av fagstoffet og bistand med å forstå og løse oppgaver som skal leveres på nett. For miljøfilosofi arrangeres vi en egen forelesningsrekke, som skal gjøre deg i stand til å gå opp til eksamen, som vil være en nettbasert hjemmeoppgave.

 

Når semesteret i LA er over, har du all kunnskapen du trenger for å gå rett opp til eksamen. Du melder deg selv opp til å avlegge eksamen på nett, og vi hjelper deg om hvordan du skal gå frem. Du kan lese mer detaljert om hvordan studiet er bygget opp her.

Hvem passer studiet for?

Den typiske studenten på Exphil og Exfac planlegger som regel å studere ved et norsk universitet senere. Ved å ta førstesemesteret i Los Angeles, blir du ferdig med den norske bachelorgraden på normert tid, samtidig som du får en unik mulighet til å bo ett semester i Los Angeles som vi vil hevde er en av de kuleste byene i USA og verden.

 

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

For vårsemesteret er søknadsfristen 1. desember, mens du for høstsemesteret må søke innen 1. juni. ​ Mer detaljert informasjon om studiestart - og slutt blir kommunisert til oppmeldte studenter.

Pengene tilbake ved stryk

Vi har så god erfaring med våre program at vi gir alle våre studenter følgende garanti: stryker du til eksamen får du refundert et beløp tilsvarende stipendandelen fra Lånekassen. Eneste forutsetning er at du ikke har mer enn 10% fravær fra våre samlinger.

 
Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Du kan fortsatt søke på førstegangsvitnemål selv om du får innpass for emnene. Slik bruker du akkurat like lang tid på bachelorgraden din, men får et opphold i utlandet på kjøpet!