Fransk årsstudie

Paris

Kan du tenke deg et bedre sted å lære fransk enn i Paris? Et år ved folkehøyskolen i Paris med franskfordypning passer perfekt for deg som vurderer å studere videre i Frankrike, skal gå lærerutdanning, eller har lyst til å jobbe utenfor Norge når du er ferdig med utdanningen. Det er også et supert alternativ for deg som vil studere i utlandet – eller bare har lyst til å komme langt i fransk mens du opplever så mye som mulig av Paris. Så hvis du ønsker 60 norske studiepoeng, kan du melde du deg opp som fjernstudent i fransk. Men i stedet for å studere på egenhånd, får du ekstra veiledning i Paris og blir en del av en skoleklasse og et studentmiljø. Og med Paris rett utenfor døra, har du alle muligheter til å praktisere det du lærer – og lære enda litt til.

Pris og studiefinansiering

Programavgiften til Gateway, folkehøyskolen i Paris er kr. 39 000 for et semester. For å få dekket alle kostnader som kommer i tillegg til reise, bo og opphold, bør du regne omkring kr. 85 000 totalt for et semester. Som student oppmeldt til eksamen ved et norsk universitet eller høyskole, kan du motta basisstøtte fra Lånekassen på ca. 58 000 kr. Du bør altså beregne å spare fra kr. 25 000 på egenhånd. Velger du å være i Paris hele skoleåret, betaler du halv programavgift om våren. 

 
Linjens oppbygging

Linjen består av ulike emner innen grammatikk, samfunn og litteratur. Du melder deg opp for hele året, med eksamener i mai som gir deg 60 studiepoeng ved bestått. Det tilbys undervisning over nett i løpet av skoleåret. Du melder deg opp til et helt år, med studiestart i august og eksamener i mai. Gateways tilrettelegging varer første semesteret, slik at du kommer i gang og får de kunnskapene som trengs for å fortsette andre semesteret på egenhånd. Du kan også velge å forbli Gateway-student andre semesteret, hvis du ønsker det. I tillegg til den undervisningen du får over nett så arrangerer Gateway ukentlige samlinger med en faglærer, hvor du får stilt spørsmål og diskutert deg faglige innholdet i fellesskap. Når semesteret er over, har du all kunnskapen du trenger for å gå rett opp til eksamen. Du kan lese mer detaljert om hvordan studiet er bygget opp her.

Hvem passer linjen for?

Mange opplever at det er en stor overgang å gå fra språkundervisning på videregående til språkstudier på universitetsnivå, og på noen språkfag er det så mange som to av tre som hopper av under det første studieåret. Så hvis du går med et ønske om å lære mer fransk og sitte igjen med studiepoeng du kan bruke i en lærerutdanning, annen utdanning eller på annen måte i det private eller profesjonelle liv er dette studiet for deg.

 

Opptakskrav

Eneste kravet til å følge studiet er at du har generell studiekompetanse innen oppstart.

 

Søknadsfrist

Du må søke senest innen 15. april. 

 
Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Det er også mulig å fortsette med nettstudier i språk hvis du vil fortsette i samme løp. Du kan fortsatt søke på førstegangsvitnemål selv om du får innpass for emnene.