DITT AFRIKA

DU LÆRER MER OM VERDEN VI BOR I PÅ 4MÅNEDER I AFRIKA ENN 4 ÅR PÅ SKOLEBENKEN.

OPPSTART HØST 2019

FOLKEHØYSKOLEN I AFRIKA

Gateway har i en årrekke hatt virksomhet i Cape Town, men vi har nå bestemt å flytte virksomheten til et annet sted i Afrika med planlagt høsten 2019. Kenya, Tanzania og Namibia er noen av de stedene som vurderes. Nedenfor kan du lese mer om hva det innebærer å være Gateway student og litt om de programmene vi planlegger å tilby på vår nye destinasjon.

 

Det viktigste ved å bli en Gateway- student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve Afrika på sitt beste. Lyset, savannene, dyrene og ikke minst folkene. Det er noe det som gjør Afrika til Afrika. De som har vært i Afrika glemmer det aldri. Det er en fantastisk erfaring og lærerik opplevelse for livet.​

Programdetaljer

Semesteret vil vare i ca. 14 uker. Studiestart blir i begynnelsen av september og februar. Det vil koste 39 000 kr for et semester eller 58 000 kr for et år. Noen spesifikke linjer kan gi høyere programavgift, se under for oversikt. 

Programavgiften inkluderer:

 • Global Citizen programmet

 • Karriereveiledning

 • Overnattingstur

 • Henting på flyplassen

 • Hjelp til å finne innkvartering sammen med andre studenter

 • Personlig oppfølging, støtte og råd underveis

 • Ukentlige aktiviteter og fellessamlinger

Programavgiften inkluderer ikke:

 • Reise til og fra

 • Innkvartering

 • Mat og drikke på aktiviteter og utflukter

 • Transport på frivillige arrangementer

 

Oppbygging

Du velger den linjen som appellerer mest til dine interesser og det du har lyst til å fordype deg i eller prøve deg på. Totalt vil du bruke ca. 12-20 timer per uke på linjevalget ditt.

Global Citizen programmet er felles for alle studentene og går over totalt ca. 60 timer i løpet av semesteret. Her vil du lære mer om verden vi lever i og de utfordringer vi som verdensborgere står overfor. I tillegg lærer du noe grunnleggende om afrikansk kultur, språk og samfunn.

Jobb og studier

Tiden på folkehøyskole er en viktig investering i å utforske dine interesser. Ved å sette av tid til å oppdage og lære mer om det du er motivert av, vil du få et annet fokus på hva fremtiden kan bringe. Vi setter derfor av tid til samtaler om jobb og studier, hvor vi ser på veier videre og hvordan du kan ta best mulig valg for din fremtid. Enten du vurderer videre studier og karriere i Afrika eller Norge.

Opptakskrav

For å delta må du være fylt 18 år innen semesterstart.

011 - Av; Stine Haugum, Cape Town
Cristina (2)
img_9175

PLANLAGTE LINJER

Gateway tilbyr undervisning i egen regi, men vi samarbeider også ofte med lokale skoler og kursarrangører som gjør at vi kan sette sammen et innhold som vil gi deg en best mulig opplevelse og læring for livet. Nedenfor finner du linjer som er under planlegging. Nærmere informasjon og priser vil først bli klart våren 2019.

Foto og Friluftsliv

Afrika har et fantastisk dyreliv. På dette programmet drar vi på safari, overnatter i telt og kommer tett innpå både fugler, reptiler, små og store dyr. Vi lærer om hvordan vi skal opptre i naturen. I stedet for gevær vil du ha med deg kamera. Du vil lære om foto, fototeknikk og bearbeiding. Deler av undervisningen foregår i fellesskap med studentene på jaktlinjen.

Fritidsleder barn og unge

Ønsker du å jobbe med ungdom? På dette programmet blir fokuset å ha det gøy og aktivisere barn og ungdom. Vi vil dra på safari, spille fotball, fjellturer og mye mer. Folkehøyskolen vil samarbeide med barnehjem og institusjoner, slik at du kan få praktisk erfaring med å jobbe med barn. Det er er givende og du vil få erfaringer for livet som du kan dele med norske barn og ungdom hvis du velger å gå videre i den retningen.

Frivillig arbeid

Har du lyst til å bli lærer, sykepleier, vernepleier eller på andre måter jobbe med mennesker eller dyr? Denne linjen gir deg unik arbeidserfaring som du kan ta med deg inn i videre studier og jobb. Vi vil finne et prosjekt som passer dine interesser. Du kan jobbe med barn på barnehjem, som hjelpelærer på en skole, med gamle eller psykisk syke som noen eksempler. Vi har også partnere som jobber med dyr. Hjemløse hunder eller ville dyr som er reddet fra fangenskap. Alt fra slanger til elefanter.

Please reload

SØK TIDLIG

Alle som søker innen 15. november 2018 vil få kr 5000 i avslag på programavgiften.

tips venner

Få reisegavekort på opptil kr 5000.

jobb?

Har du erfaring fra Afrika og har lyst til å bidra til etableringen av denne folkehøyskolen? Send oss din CV og noen ord om hva du kan bidra med.

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrevet vårt for å motta oppdateringer om våre nye planlagte folkehøyskoler rundt omkring i verden.

Ditt forslag til hvor folkehøyskolen i Afrika bør ligge?

Email

BLI GATEWAY-STUDENT

DETTE FÅR DU:

Hjelp til søknad om deltagelse på kurser og utflukter i samarbeid med lokale partnere

En overnattingstur hvert semester og ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gleder og erfaringer med underveis.

Frynsegodene. Varierer fra sted til sted, men kan inkludere alt fra gratis lån av bil til rabatter og spesialpriser på treningssentra etc.

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student.

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.